ERKEND INSTALLATEUR
BEL ONS
STUUR ONS EEN BERICHT

Waterzijdig inregelen verplicht

Sinds 10 maart 2020 is het verplicht dat verwarmingssystemen waterzijdig worden ingeregeld. Dit geldt alleen bij woningen waar de warmtebron, cv-ketel of (hybride) warmtepomp, wordt vervangen of vernieuwd. Maar ook wanneer meer dan 30% van de afgifte apparaten, zoals radiatoren, zijn vervangen. Bij het vervangen van de warmtebron is het ook verplicht om per verdieping of per ruimte de temperatuur te kunnen regelen. Bij oudere woningen is het niet altijd mogelijk om de temperatuur per radiator in te stellen. Dan geldt de verplichting niet.

 

Waterzijdig inregelen vereist vakmanschap

Goed om te weten: M-Klimaat heeft ruime ervaring met het waterzijdig inregelen en heeft de servicetraining ‘waterzijdig inregelen van een CV installatie’ van Remeha met succes gevolgd.

 

Waterzijdig inregelen, wat houdt dat in?

Waterzijdig inregelen houdt in dat de radiatoren van de CV installatie worden ingesteld. Met goed ingestelde / ingeregelde radiatoren bereik je meer comfort en een lager energieverbruik. Bij een groot deel van de woningen in Nederland zijn de radiatoren niet optimaal ingesteld. Dit gaat ten koste van het comfort en het energieverbuik.

 

Waterzijdig inregelen zorgt voor:

  • een betere doorstroming van het water in de radiatoren. Dit komt de afgifte van de warmte ten goede.
  • een betere warmteverdeling tussen de radiatoren. Dit zorgt ervoor dat alle kamers in de woning dezelfde temperatuur hebben.

 

Wanneer kun je dit laten doen? Bijvoorbeeld bij:

  • de aanschaf van een nieuwe ketel. 
  • je huidige CV installatie.
  • het vervangen van radiatoren.

 

Interesse in waterzijdig inregelen?

Is jouw installatie nog niet waterzijdig ingeregeld? M-Klimaat kan dit voor je verzorgen. Je kunt hierdoor flink besparen op je energierekening.