ERKEND INSTALLATEUR
BEL ONS
STUUR ONS EEN BERICHT

Een nieuwe installatie

De verwarming van woningen en warm water gebeurde tot voor kort hoofdzakelijk door installaties op aardgas, maar dat is aan het veranderen. Het kabinet wil dat over 30 jaar geen enkel gebouw meer aangesloten is op gas, maar wordt verwarmd door middel van een duurzame energiebron. M-Klimaat is gespecialiseerd in het installeren van duurzame oplossingen en kan je hier ook uitgebreid over adviseren. Daarnaast installeert M-Klimaat ook nog steeds traditionele CV-installaties op gas. Die zullen we optimaal afstellen zodat je minder gas verbruikt, wat ook beter is voor het milieu en je portemonnee.

 

Welke oplossingen biedt M-Klimaat?

M-Klimaat kan de volgende producten leveren, installeren en in bedrijf stellen:

 • duurzame oplossingen, zoals hybride systemen en warmtepompen

Een hybride systeem

Een hybride systeem is een combinatie van een elektrische warmtepomp en een HR-ketel. Hoe werkt een hybride systeem? Een elektrische warmtepomp zorgt voor de verwarming van je huis en en de HR-ketel zorgt ervoor dat je over warm water, voor bijvoorbeeld douchen, beschikt. De warmtepomp werkt op elektriciteit, zodat je gasverbruik flink omlaag gaat. De HR-ketel springt alleen bij als dat nodig is, bijvoorbeeld als het buiten erg koud is. Hybride systemen levert M-Klimaat alleen van het merk Remeha.

 

Op de website van Remeha staan diverse hybride installaties. M-Klimaat kan je vertellen of een hybride systeem geschikt is voor jouw woning en welk model het beste past bij jouw woonsituatie en wensen.

 

Goed om te weten:

 • een hybride systeem is geschikt voor matig geïsoleerde woningen.
 • bij een hybride systeem kun je gebruik blijven maken van je bestaande radiatoren.
 • een hybride systeem is minder prijzig dan een zelfstandige warmtepomp.
 • er is subsidie beschikbaar voor bestaande woningen.

 

Een warmtepomp

Een warmtepomp is het meest duurzame alternatief voor de verwarming van je woning en warm water. In plaats van aardgas als energiebron, maakt een warmtepomp gebruik van energie uit de lucht of de bodem. Deze energie wordt door de pomp omgezet in warmte waarmee je woning en tapwater worden verwarmd. M-Klimaat levert warmtepompen van het merk Remeha.

 

Op de websites van Remeha en Nefit staan diverse warmtepomp installaties. M-Klimaat kan je vertellen of een warmtepomp geschikt is voor jouw woning en welk model het beste past bij jouw woonsituatie en wensen.

 

Goed om te weten:

 • een warmtepomp is energiezuinig en volledig duurzaam.
 • een warmtepomp is geschikt voor woningen die goed geïsoleerd zijn.
 • een warmtepomp neemt vaak meer ruimte in beslag dan de gemiddelde HR-ketel.
 • er moet een verwarmingssysteem aanwezig zijn dat met een lage temperatuur werkt, zoals bijvoorbeeld vloerverwarming.
 • de aanschafkosten van een warmtepomp zijn hoog.
 • er is subsidie beschikbaar voor bestaande woningen.
 • bij zwaardere warmtepompen kan het zijn dat de stroomvoorziening in je woning moet worden aangepast.

 

Ben je toe aan een nieuwe installatie?

Is je huidige CV-installatie aan vervanging toe? Of wil je overstappen naar een hybride systeem of warmtepomp? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je adviseren en de nieuwe installatie leveren, installeren en in bedrijf stellen.